Läs inbjudan för Hasselbacken Jubilee Tournament – svenskt mästerskap i snabbschack.


Wasa SK firar 100 år under 2017. Ett jubileumsår som kröns med schackturneringen Hasselbacken Jubilee Tournament den 16-17 september. En turnering som också blir svenskt mästerskap i snabbschack i samarbete med Sveriges Schackförbund. Här finns inbjudan och här kan du anmäla dig.
Tävlingsansvarig blir Peter Hlawatsch som gör comeback i svenskt schack.

peter-hlawatsch-johanna-olsson-ingemar-falk-foto-karin-engdahl

Peter Hlawatsch, Johanna Olsson och Ingemar Falk Foto: Karin Engdahl

– Redan tidigare hade jag bra kontakt med Peter Collett, Ingvar Gundersen, Lars OA Hedlund, Bo Aurehl och Tom Wedberg från Wasa Schackklubb, säger Peter Hlawatsch.

– Jag har fått mycket bra intryck av Wasas verksamhet och den goda stämningen i klubben samt deras storsatsning på ungdomar och ordning på finanserna. Jag kände att jag kanske kunde bidra med något, till exempel till turneringsverksamhet. Jag bestämde mig för att byta klubb efter 48 år i Täby SK och gå till Wasa SK, fortsätter Peter Hlawatsch.

Peter Hlawatsch kom också i kontakt med Ingemar Falk som i maj var med och arrangerade Hasselbacken Chess Open. Idén om att anordna en ny turnering på Hasselbacken föddes – och nu blir det alltså verklighet. Wasa SK kommer att fira sitt 100-årsjubileum med turneringen Hasselbacken Jubilee Tournament som också blir svenskt mästerskap i snabbschack. Fem svenska mästare kommer att koras: 1) Svensk mästare, 2) Svensk kvinnomästare, 3) Svensk juniormästare, 4) Svensk veteranmästare 50+, 5) Svensk veteranmästare 65+.

tom-wedberg-foto-lars-oa-hedlund

Wasas stormästare Tom Wedberg. Foto: Lars OA Hedlund

Stockholmsklubben Wasa ser fram emot ett händelserikt jubileumsår där SM-turneringen på Scandic Hasselbacken på Djurgården i Stockholm blir en av höjdpunkterna.

– Wasa Schackklubb fyller 100 år 2017. Självklart måste det firas. Det är därför en stor glädje för klubben att kunna bjuda in till spel på Hasselbacken. Turneringarna blir en del av vårt jubileumsfirande. För att göra detta möjligt har ett stort antal välvilliga krafter bidragit. Stort tack till idégivare, sponsorer, arrangörer och alla andra som hjälper till att skapa en stimulerande och rolig schackhelg! Vi ses på Hasselbacken, säger Tom Wedberg.

Wasas styrelse har utsett tre personer till en kommitté som ska arbeta med turneringen. Trion är Peter Collett, Ingvar Gundersen och Karl-Gustav Sjölund. De tre kommer att arbeta nära med turneringsansvarige Peter Hlawatsch och mediegeneralen Ingemar Falk.

Peter Collett som är en av Wasas stora profiler säger:

peter-collett-foto-lars-oa-hedlund

Peter Collett. Foto: Lars OA Hedlund

– Det är med stor glädje vi presenterar en jubileumsturnering som kommer att spelas över två dagar. Vår förhoppning och målsättning är att fylla Hasselbackens Spegelsal båda dagarna vilket innebär uppemot 250 deltagare. 

– Med Ingemar Falk och Peter Hlawatsch vid rodret och med alla goda krafter som finns i Wasa SK har vi stora förhoppningar om att arrangera en Jubileumsturnering värdig en stolt 100-åring!

I våras arrangerades ”Hasselbacken Chess Open.” Nu står alltså Scandic Hasselbacken åter värd för en stor schackhändelse i och med Wasas jubileumsturnering ”Hasselbacken Jubilee Tournament.”

– Vi på Hasselbacken upplevde den tidigare turneringen som ett väldigt trevligt och välorganiserat event. Vi ser väldigt mycket fram emot att välkomna schacket tillbaka! säger Johanna Olsson, Sales and Event Coordinator på Scandic Hasselbacken.

Här kan du läsa inbjudan och anmäla dig till Hasselbacken Jubilee Tournament 16–17 september 2017. En turnering som alltså även blir ett svenskt mästerskap i snabbschack i samarbete med Sveriges Schackförbund.

KONTAKT:

Peter Collett, turneringskommittén, pcoll1@hotmail.com
Ingvar Gundersen, turneringskommittén, ingvar.ralf@gmail.com
Karl-Gustav Sjölund, turneringskommittén, karlgustav.sjolund@gmail.com
Lars OA Hedlund, fotograf, webmaster Wasa SK, lars.oa.hedlund@gmail.com
Peter Hlawatsch, tävlingsansvarig, info@viking-maklare.nu
Ingemar Falk, mediaansvarig, kontaktperson Hasselbacken ingemar.falk@mail.com